2009. július 12., vasárnap

Vállalatok

A vállalatok a játékban a klánok megfelelői. Viszont itt a csoportosulásnak vannak következményei, hiszen nemcsak a közös játékidőt segíti elő a rendszer és nem csak és kizárólag sikeresebbek lehetünk a játékban, hanem javak, tulajdonok megosztásáról van szó. Főleg ha a saját, nehezen összekuporgatott pénzünkből épült bázisunkra gondolunk. Lehetőséget teremtünk más játékosoknak, hogy a mi verítékünkből könnyebben boldoguljanak a játékban... Ezért nagyon fontos kiemelni, hogy a játékban levő vállalatok nem egyszerű "röffenjünk össze" kategóriás játékos létesítmények. No nem is elit kiképző tábor.

Az viszont biztos, hogy azok akik leteszik egy vállalat alapjait, nem fognak mindenkit csak úgy beengedni. Nem csak rossz hírnevet szerezhet az ember egy rossz játékossal, hanem akár anyagi hátrányt is. Ráadásul a hírnév is egész fontos a listán, ugyanis a vállalatok közti béke, vagy kinövi magát szövetségig (lejjebb) vagy olyan vékony szál lesz, amit könnyű lesz elszakítani. Ezért érdemes a vállalatunk külpolitikájával, tagjaival, a köztulajdonná tett eszközökkel... mind külön foglalkozni, hiszen mindegyikre szánni kell időt... (és mi meg nem a hétkarú robotok vagyunk) Ezért a játék egész jó rangrendszert használ vállalaton belül. Jelenleg 7 különbőző rang van... lássuk..
HR menedzser (Human resources, azaz emberi erőforrás)
Ha minden igaz ő felel a tagokért, a rang pakolászásért bizonyos szintig, és hozzá lehet fordulni alap szinten ha valami nyavajgás van...
PR menedzser (Public relations, azaz publikus kapcsolatok?)
Ő felelős a vállalat kapcsolataiért, tehát bármilyen külső cég ajánlana üzletet, vagy szövetséget vagy akármi mást, vele fognak kommunikálni. (vagy a vezetővel) Opcionálisan lehet vele elküldeni szövetségeket a föld alá. Ide természetesen lehetőleg olyan személyt nevezzünk ki, akiben megbízunk, hiszen egy rossz beszólása után az is lehet hogy délután már nem igazán lesz a cégnek bázisa...
Könyvelő
Adót állítgat, számolgathat, kiosztogathat... Minden tagunk álma.
Raktár kezelő
Pakolgathatja a raktárakat, bérelhet meg becsukathat, befizettetheti a hozzájuk tartozó lóvét...
Üzemi menedzser.
Felvan rá jogosítva hogy céges számlára fejlesszen vagy gyártson. Tehát rajta keresztül tud a vállalat gyártani önköltségen.
Diplomata.
Ő az akit meglehet találni felvételi kérelemnél, ráadásul kint fog lógni a neve a cég infóján, szóval autómatikusan nála fognak az emberek jelentkezni. Fontos megjegyezni hogy avatatlan szemszámára a vállalat infójában csak a diplomaták láthatóak. Azaz ha csak úgy érdeklődik az ember az adott vállalat után, akkor szinte ők az egyetlen elérhető személyek.
Raktár elérési szint 0-4
Különböző biztonsági szintű raktárakat hozhat létre a raktár kezelő, ezzel létrehozva a lehetőséget arra, hogy a komolyabb tárgyakat csak a komolyabban bizonyított emberek turkálhassák. (tényleg 10/10es trükk, nagyon hasznosnak tűnik)
+1
Helyettes ügyvezető
Ő az aki felelős mindenért, amikor a felelős nincs helyszínen. (azaz a cég vezető ügyvezető) Hehehe.
Joker:
Ügyvezető
Te csináltad a vállalatot, vagy nyakadba sózták mert az előző vezető lelépett. Te vagy a biznisz feje.

Na azért nem úgy működik h egyesével ezeket ki kell osztani. Logikusan az ügyvezetők minden rangal rendelkeznek. A többi kissebb rangot pedig nem érdemes egy személy nyakába sózni egyszerre. Minden ranghoz jár egy kis ikon, úgyhogy lehet gyüjtögetni a bilétákat. Több biléta=kevesebb IRL tevékenység. A rang szerzéseket vesztéseket tökéletesen végig lehet követni, szóval tudjuk hogy mikor ki kit léptetett előre.

Amint láthatjátok a rangok java csak félig meddig tartalmaz konkrétan elvégezhető műveletet. Csak arról van szó hogy ki mire jogosult. De ettől függetlenül főleg szellemi munkát jelöl a rang, tehát a raktáros pl nem azzal fogja valószínüleg tölteni az idejét hogy kattingat felalá a raktárak között, hanem egyébként ellenőrzi őket. Számolgatás, gondolkodás, hogy a rábízott része a vállalatnak jobban menjen.Habár ez nem biztos, de annó volt arra is valami mondat foszlány hogy saját rangokat is létre lehet majd hozni.

A szövetségek beépített részei a játéknak, tehát ezzel azon kevés játékok közé növi ki magát a perpetuum, amely rendelkezik játékoscsoportosulások csoportosulásának megvalósításával. Lévén hogy egy vállalkozásba valószínűleg 100nál több fő nehezen fog bejutni a játék első pár hónapjában... (a vezető skilljei miatt) Tehát opcionálisan a terület védelem nem mindig megy lazán, vagy a támadáshoz kéne egy kis segítség... ezért a vállalkozások szövetségeket hoznak majd létre, így közös hadműveleteket végeznek. Jelenleg a szövetségek még nincs engedélyezve a rendszerben, tehát erről csak később tudok pár sort vésni...

Noh pakolászok, egy hét múlva jelentkezek! :)

Sziasztok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése