2009. július 28., kedd

Arkhe

Íme, kitaláltam miről fogok mostanában írni egy keveset. Habár a játék hivatalos weblapján a játékban levő robotokról tudtok olvasni egy keveset, szeretném ezt kiegészíteni egy két gyakorlati megvalósítást bemutató példával, Tipikus robot felszerelés és használati célok szempontjából. A kezdéshez pedig mi se szolgálna jobb táptalajként, mint a játék kezdő robotja az Arkhe.

Lévén hogy a játék kezdő robotja, ezért logikusan viszonylag sok mindenre képes kell hogy legyen, hogy bármilyen szakirányú karakter hasznát tudja venni. Tudjunk vele lőni, esetleg védekezni, bányászni. Így az arkhe 2 fegyverslottal rendelkezik, 1 fej és 2 láb slottal. Lévén hogy habár elég sok mindenhez ért ez a robot, hogy ne legyen túl erős, reaktorával, processzorával és masszivitásával nem fog igazán komoly eredményeket felmutatni. Úgyhogy erősen háromszor átkell gondolni hogy mit rakunk rá, hogy mégis jól használható legyen. Voilá, összeraktam egy egyszerűbb fittinget.Nos, a két fegyver slot közül egyikbe egy egyszerű bányász lézer került, mivel könnyű kereseti kiegészítésként szolgálhat a játék elején a bányászás. (Aztán hogy ezt később mennyire engedhetjük meg magunkak questelés közben, az még eldől.) A másik slotba természetesen már fegyver került, egy gépfegyver, amely alacsony energia szükségleteivel kivállóan passzol ehhez a robothoz. Lévén hogy csak egyetlen fegyver került a robotra, úgydöntöttem hogy érdemes lenne teljesítményén kicsit javítani, melyhez segítségül hívtam a fejslotba egy gépfegyver tuning modult, amelynek jótékony közreműködésével picit gyorsabban lőhetünk, és picit többet sebezhetünk. A lábslotba egy páncél javító került hirtelen, amely questelésnél, pihenéskor kivállóan felhasználható regenerálódásra, így ritkábban kell betérnünk a bázisra. Kiegészítésként még egy aktív pajzs került fel, ennek természetesen nyugodt szívvel mindenki választhatja a típusát, viszont én a szeizmikus pajzsot válaszottam, mivel alapból a robotnak ilyen téren jó az ellenállása, amenyiben ellenfelünk főleg szeizmikus töltényt fog ránk, ennek segítségével szinte tompíthatjuk a lövedékeket.

Gyakorlatilag nem mást hoztunk létre, mint egy egyszerű kezdő robotot, amelyel közben belekóstolhatunk a bányászkodásba, és tűrhetően teljesít a küldetések alatt is. Természetesen amenyiben nem akarunk bányászkodni, felejtsük el a lézert, két gépfegyver kellemes lesz a gyomrunknak. Esetleg élhetünk két páncéljavítóval is, és akkor próbálkozhatunk harc közben is élni a javítással. A tuning még nembiztos hogy ajánlott, lévén hogy a teljesítmény javulás nem lenyűgöző hirtelen, reméljük a későbbiekben a ballance folyamán eléri majd a 10%os bónuszt értéket. Amennyiben mégsem, helyére egy egyszerű szenzor tompítót lenne érdemes telepíteni, amely a küldetések során extra időt biztosít számunkra a tüzelésnél, hiszen ellenfelünknek feltétlenül közelebb kell kerülnie. (azért nem ajánlatos szenzor erősítőt használni, hiszen a gépfegyverek egyébként se rendelkeznek túl komoly hatótávolsággal.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése