2009. július 30., csütörtök

Felszerelés Guide

Rájöttem az Arkhe-s irományom után, hogy azt nem igazán tisztáztam milyen felszerelés kategóriába oszlanak el a különböző modulok, és hogy működik az összepakolásuk.

Nos a felszerelhető modulokat 3 fő, és 4 alkategóriába soroljuk.

-Fej slotok
-Fegyver slotok
  • Löveg
  • Rakéta
  • Ipari
  • Egyéb
-Láb slotok

Minden robot rendelkezik(jelenleg) minden slotból legalább egyel. A három nagy kategória (fej, láb, fegyver) teljesen elkülönül egymástól, ezek között semmilyen átjárás nem megoldható. A fegyverslotok ezzel szemben általában Mixelt típusúak, példának okáért a leggyakoribb fegyver slot egy három típust engedélyező slot: egyaránt lehet bele Löveg,Ipari és Egyéb kategóriájú modult rakni. Vannak olyan slotok amelyek csak két típust engednek meg, és vannak természetesen csak 1 adottra specializáltak. Utóbbival gyakran találkozhatnak majd a Truhold-Markson alatt kezdők, hiszen a hozzájuk tartozó Pelistal birodalmi robotok előszeretettel használnak rakétát, és legtöbb támadó robotjukon slotjaik fele csak és kizárólag rakétákat használhat. Ezzel szemben a többi faction képviselői szinte csak a kifejezetten harci robotjaiknál engedhetik meg maguknak 1-2 rakéta bevetését. Van még a speciális GoldenSlot, azaz egy AduÁsz slot amelybe bármit beledobhatunk, (az említett 4 kategóriából) viszont ez a slot viszonylag ritka.

Gyakorlatilag a három fő slot moduljai így oszlanak el:
Fejslot=Ew eszközök, elektrónikai trükközések, tuningok.
Lábslot=Reaktor boosterek, Páncélzatok, Pajzsok.
Fegyverslot=Minden más. Fegyverek, Bányász cuccok, Energiafegyverek és Support eszközök (távolsági javítók stb)

Noh, ide szépen berakok egy képet, bal oldalán megnézhetitek azt hogy a különböző fegyverek jobb alsó sarkában milyen ikon van, és ezt lehet egyeztetni a jobb oldali részen a robot slotjaival. Láthattok továbbá még ilyen 1-2 pöttyöket, ez azt jelöli hogy az adott fegyver milyen szintű (könnyű-közepes) illetve beraktam egy könnyű és egy közepes lőszert is. Amennyiben a fegyvert felhelyezzük a robotra, egy kis 6 szög keletkezik az ikonján belül, ide húzhatjuk be a lőszert. (további lőszereket pedig a robot rakterében cipeljük magunkkal, mivel hogy egyszerre csak limitált mennyiség fér a fegyverbe, és bázison kívül fogjuk a legtöbbet újratöltögetni a fegyverünket.) [Klikk a nagyobb képért]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése