2009. július 20., hétfő

Vállalatok 2

Gondolkoztam hogy miről kéne vésnem valamit, és rájöttem hogy legkönnyebben ott folytatom, ahol abba hagytam. Vállalatokról volt szó, viszont igazából gyakorlati megvalósításról is mutathatnék pár infót és screenshotot.

Alapból, ha rákukkantunk egy idegen vállalat adatlapjára, ezt látjuk:


Innen a logót és a nyilvános leírást természetesen mindenki majd saját magának módosítgathatja... feltéve hogy jogosult személy. (Az itt látható nem elérhető az nem mást takar, minthogy ez itt egy olyan npc vállalat, aminek (lévén h még nincsenek a bázisokba ledobálva az npck) nincs meghatározott leadere.) Fontos megjegyezni hogy kiemelten ott látható a szövetség neve is, amely lehet hogy a játék későbbi szakaszában többet fog jelenteni mint apró cégünk neve, és lehet hogy ettől ijed majd meg ellenfelünk végül.

Ezen a képen már a saját vállalatunk menüpontjait kukkoljuk. A fent említett logót és szöveget itt helyben alkothatjuk. Minden vállalatnak rendelkezik egy ilyen rövidítéssel, ahogy azt már megszokhattuk, csak itt rendszer szinten kezelve van. (azaz... szóval előre megkell adnunk ezt a rövidítést, és gyakorlati haszna a legtöbb ránk mutató esetben lesz, ugyanis pl.: kereséseknél is lehet akár ilyen rövidítésekre keresni.) Fent pl AS-SOL volt, én beértem a szimpla DAS-al.

Itt láthatjuk a pénzügyi áttekintésünket, (amely lévén hogy mi a szerveren mindig egy dologgal foglalkozunk, meglehetősen egyszerű :D) amely tartalmazza a kiutalásokat, befizetéseket, raktár bérleti díjakat, a cég pénzére történt vásárlásokat, fejlesztéseket, gyártásokat. (Azt hogy mit gyártott vett stb, az mindig bekerül a megjegyzés menü pontba.)

Tagok listája. Direkt vagyunk ketten, egyébként ajánlott minél több embert foglalkoztatni. Esetleg nem jönne ide rosszul egy megjegyzés oszlop, ahova a HR menedzser dobálná ki a dolgokat hogy "Szakavatott bányász" stb. Jogoknál megtekinthetitek a szép bilétáinkat, a Sárga csillag a vezető, van egy szürke csillag is, az a helyettes. A szép D betű jelöli a Diplomatát, és Crm-nél végignézhetitek egy más mellé pakolva a maradék rangot. (a piros 4es a raktár szint 4, de egyébként szépen mennek lefele a számok... 1ig?) ;) A jelentkezéseknél láthatjuk a jelentkezők nevét, illetve a státusznaplónál van logolva az összes szerzett vesztett rang.

A végére tartottam a legegyszerűbb képet.. raktárak. Mit is tudnék ehhez hozzáfűzni? Ja hát azt hogy frissen alakult vállalatnak lesz majd körübelül két raktára, mert ennyire fogja futni kezdésből. Egyébként meg burjánzó lapokra lehet számítani a későbbiekben ahogy a vállalat fejlődik és egyre több helyen rak le tárolási pontokat játékosai számára. Így már érthető miért törekednek itt is a fejlesztők az átláthatóságra. ;) Raktárak darabszámára számára nincs limit.

Tehát összegezve. A 4 menüpont közül csak az első lesz mindig ilyen letisztult, a maradék háromban csak úgy terjengeni fog a rengeteg információ. Csak gondoljunk bele a most látható könyvelés ablakba, miközben mi szinte semmit nem csinálunk, automatikusan reggelire kerül mindig a raktárak bére. Az külsős ablakon a diplomaták fül alatt pedig természetesen a diplomaták neve látható szép listában. A logó készítőről nem véletlenül nem leakelek képet, mert lehet hogy még változik, vagy ha nem, akkor is lesz rá biztos egy kis alapanyag hozzáadás. (amikből lehet rajzolgatni)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése