2009. június 28., vasárnap

Mikor lesz vajon vége a bétának?

Ezen gondolkoztam nemrég.. illetve nem az hogy nemrég, hanem néha eszembe jut, hogy vajon hogy állunk. Több mint 4 hónapja csatlakoztam a bétához, és valahogy olyan lassúnak érzem néha a haladást. Viszont ma este, ahogy itt üldögélek, és átgondoltam, hogy mire van szükség egy mmo-ban, és hogy ebből mivel rendelkezik a perpetuum, rájöttem hogy "a fene egye meg, de jól állunk!" A hivatalos kiírás szerint a következő a béta "órarendje":

1. Cégek - Kész. Még pár apró dolog szükséges, de 85%-ban kész.
2. Javítóműhely - Jövőhét
3. Finomító, újrafeldolgozás - Jövőhét
4. Szabadalmak, licencek, gyártás - Jövőhét
5. Bányászat, nyersanyag feltérképezés
6. NPC-k
7. Terraformálás (bizony!)

Igen, a 2-3-4-et egyszerre fogják kezünkbe adni a fiúk. Bányászat jelenleg él valahogy, de áttervezik elvileg, ezért abból nem leakelek screenshotot. Esetleg majd megmutatom hogy "hogy nézett volna ki." Az Npc-ket közepesen kemény feladatnak tartom, a terraformálás pedig biztos kihívás lesz, de nem hiszem hogy igazán komoly fej falbaveregetés lesz közben, mert (gargaj szerint:) BoyC most úgyis nagyon pörög a terep témán. Ezek után még hátra van a questek, és istanceok lehetőségének beépítése. Nem túl nagy feladat. Interaktív tutorial... ugyan, másfél hét alatt olyan tutorialt raknak össze a fiúk hogy órákon keresztül kell majd értelmezni a mondatokat! :D

Számolgatok fel alá, de fene egye meg, ha decemberig nem lesznek kész a fent említett dolgok. Utána már csak "tartalommal kell feltölteni a világot", amiben pedig biztos vagyok hogy minden teszter is szívét lelkét belefogja adni, hogy minél több és kreatívabb küldetés kerülhessen a játékba. Maximum másfél hónap/állomás szokott lenni az ügy, de most három dolog is kijött belőle. Persze a többi dolog nem lesz ennyire egyszerű... De bizakodva tekintek előre!

(Amennyiben mégis fennakadás lesz a játék fejlesztésében, majd írunk ki adakozást a fejlesztőknek. Ajánlott összeg: 1 sör... habár 1 sör nem sör...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése