2009. június 24., szerda

Játékelmélet, Attribútumok.

Habár sok embernek nem tűnhet fel elsőre, de karakter kreáláskor jobb lent megbújó attribútum táblázat nagyon sokat mond el arról, hogy ha a játék meglátja majd a napvilágot, mit is fog kínálni játékmód, és élmény tekintetében. Mire lehet specializálódni, és mit lehet majd csinálni a világban.
I. Harcászat
Elsőre elég egyértelműnek tűnik. Fegyverkezelés, Páncélhasználat, Fegyvertunningok, Manőverezés. Azaz a tipikus harci egység. Nem túl bonyolult, de nem is ez a lényeg. Ők adják az ütőképes részét a majd későbbiekben kialakuló osztagoknak, ők viszik be a sebzést. Rakéták, Lézerek, Gépfegyverek! Lőjjetek minél messzebb! Amennyiben a fórumban levő wishlistből szemezgetnek a fejlesztők, úgy ide kerülne a közelharci lehetőség, hisz mi sem jobb mint egy elektromos pallossal 5méteres limitnál ketté szelni az ellenfelet. SharpEye nevü modulötlet van még, amely sniperkedést ajánlja figyelmetekbe.

II. Mechatronika
Ha szimatom nem csal, ez alá kerülnek bele a különböző elektrónikai eszközök (zavaró, tompító vagy épp erősítő) használata. Továbbá pajzshasználatot is ehhez kötjük valószínűleg, de az alap Akkumlátor használatra is kaphatunk bónuszt, természetesen ebből fakadólag cpu-ra is. Akkumlátorban lelkesen bónusz mellett fabrikálhatjuk a visszacsatolási pontokat, páncélt javítunk. Kicsit itt érdekességet is mondok: valószínüleg ide fog érkezni a még nem kész vázszkenner, és raktér szkenner, amelyekkel az ellenfelet tudjuk majd elemezni. Wishlist szemezgetés következik: lopakodás, csoportos pajzshasználat, Afterburner (Utánégető) vagy épp az Elektromos Impulzus fegyver... Micsoda neveket alkottunk néha.

III. Nehézipar
Sejtetős név, a gyártás tartozik főleg ide. Minél több pontot szedünk össze, annál jobban gyártunk. Na persze ha ez csak ennyit takarna, kinek érné meg? Itt hívnám fel a figyelmet rá, hogy a játék kifejezetten vadkapitalizmust fog teremteni, a termékek javát előállítani éri majd meg, tehát aki a gyártásba jó helyen ugrik be, gyorsan multimilliomosként találhatja magát. Ide tartozik továbbá valószínűleg az újrahasznosítás, javítás, finomítás. Mivel máshova hirtelen nemtudom besorolni, ezért valószínűleg itt lógatja a lábát a Bányászat, és az Aratás is. (mely a jelenlegi változatban a két nyersanyagot szolgáltatja.) Távoli ködként tűnhet fel a terraforming.

IV. Kutatás és fejlesztés
Azt hiszem nem mondok túl titkosat azzal, ha azt mondom, ahhoz hogy legyárts valamit, tudnod kell azt is hogy gyártsd le. No, az még nem elég, még az egészet le kell nyeletned egy megfelelő licensz kezelő szervezettel. Új modulok kifejlesztése. (persze sémák alapján) Azért nem teljesen tiszta, mert a III. és a IV. pont a jelenlegi rendszerben szinte összevan kapcsolva. (viszont ha belegondolunk a harcászatot és a mechatronikát is együtt használja az ember. ki mire helyezi a hangsúlyt.)

V. Politika
Igen, igen ilyen is van. Lássuk mit tartalmaz: Vállalat irányítás, kapcsolatok kezelése, szövetség rendezgetése... ha poltikai jártasságok nélkül mászkáló személyre bízunk ilyesmit, komoly határokba ütközünk. Például egy teljesen tanulatlan, barbár harcos is alapíthat céget, aztán 10 főnél meg is állhat. Bezzeg ha ereinkben a politika csörgedezik, csak úgy vehetjük be a tagokat! Igazából azért érdekes ez a dolog, hiszen külön játékmódot kínálnak fel magának a közösség vezetésnek. És szükséges is! Csapat vezetés is ide tartozik, hogy az adott osztag milyen bónuszokkal mászkál. Tehát mindenféleképpen ajánlott egy ilyen személy alkalmazása. Jobb esetben ő alkalmaz téged.

VI. Közgazdaságtan
Buisness.. is buisness. Növelnéd az adót? Szállításból gazdagodnál? Nincs kedved lövöldözni, csak szimplán a piacból akarsz hasznot húzni? Ez a te szakmád! Logisztika, böhöm nagy szállító mechekre tudás. Adót jóváírod, kevesebbel húznak le a boltokban. Kevesebb tranzakciós költség, Npc-től piaci ár alatt vásárlás. Érzed már a pénz szagát?

2 megjegyzés:

  1. Hali !

    Jó kis játék lesz ez. Már várom nagyon. Remélem itt egy kicsivel(sokkal:)) több infóhoz hozzá juthatunk.

    Firstman

    VálaszTörlés
  2. Örülök hogy betévedtél, remélem találsz az oldalon majd hasznos dolgokat is. :)

    VálaszTörlés